Monday, 13 October 2014

SET FLAWLESS SKIN

Kulit muka yang sihat, bebas jerawat, kedut dan parut adalah idaman semua wanita, dan mungkin juga lelaki. terdapat pelbagai produk-produk kecantikan di pasaran sekarang tapi perlulah hati-hati memilih.

Tips-tips penjagaan kulit muka:


 • Tentukan jenis kulit muka anda. Samada berminyak, kering atau kombinasi. Cara untuk tentukan adalah, cuci muka anda dan biarkan selama sejam. ambik tisu, dan tengok samada ia berminyak, kering atau kombinas ( kering & juga berminyak).
 • Beli pencuci muka, toner dan pelembap mengikut kesesuaian kulit anda. dapatkan jenis yang non-comedogenic yang tidak menutup pori muka
 • Beli pelembap atau sunscreen yang mempunyai SPF sekurang-kurangnya SPF 15
 • Cuci muka 2 kali sehari, pagi & petang
 • Bersihkan muka daripada make-up sebelum anda tidur atau selepas balik dari keluar.
 • Makan makanan seimbang yang berkhasiat dan kurangkan minyak.
 • Minum air yang cukup untuk mnghidratkan kulit anda
 • Bersenam membantu anda untuk mendapatkan pengaliran darah yang bagus dan melegakan tekanan yang memberi kesan pada kulit.
 • Tidur yang cukup. sekurang-kurangnya 8 jam sehari. 

Shaklee mempunyai set untuk penjagaan kulit muka. Ia terdiri daripada Vitamin E, Vitamin C dan B-Complex. 1. Vitamin C untuk membentuk kolagen. Kolagen ibarat simen yang mengikat batu-bata (protein), supaya kulit sentiasa kenyal. Kekurangan kolagen membuatkan tubuh anda mudah lebam dan calar, kering dan bersisik. Kolagen yang cukup daripada Vitamin C yang baik membuatkan kulit anda kelihatan bersinar dan gebu.
 2. B Complex menjaga kesihatan kulit daripada dalam. Ia membantu mengurangkan garis-garis halus di kulit. Vitamin B Complex juga penting untuk melanin yang memberi warna pada kulit. Lebih kerap anda berada di bawah matahari, lebih banyak B Complex diperlukan.
 3. Vitamin E yang memang diketahui umum adalah vitamin untuk kecantikan kulit, melawan penuaan. 

Berminat nak beli SET FLAWLESS SKIN? Ada kredit/debit kad? Klik BUY NOWJadi ahli Shaklee, anda akan dapat banyak kelebihan. Jom baca Faedah Jadi Ahli ShakleeYour Health & Beauty Consultant: 
Noor Fatihah bt. Salleh 
Whatsapp & Telegram: 011-31209418 
Facebook: Nutrisi Hatiku 
Instagram: nutrisihatiku_shaklee 

Konsultansi dan Cara Makan akan diberikan pada customer saya :) 


*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

nRelate Posts and Homepage