Thursday, 8 October 2015

Kebaikan Vitamin E Shaklee

Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate dan d-alpha tocopheryl acetate selain lengkap dengan Selenium

VITA-E DAN SELENIUM
Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa selenium. Pengambilan vitamin E perlulah lengkap dengan selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum manakala tanpa selenium ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik.

Sekiranya anda pengamal vitamin E selain jenama Shaklee, pastikan juga anda membeli vitamin selenium supaya vitamin E anda dapat berfungsi dengan lebih baik.

kulit cantik



kolagen

APA FUNGSI DAN MANFAAT VITAMIN E?


VITAMIN E bertindak sebagai:
✔Awet muda
✔Membaiki peredaran darah, memperbaiki tisu, rawatan PMS
✔Mengurangkan parut
✔Meningkatkan kesuburan untuk lelaki & juga wanita
✔Kulit dan rambut sihat, cantik & lebat
✔Merawat masalah keintiman
✔Merawat masalah seksual lelaki
✔Vitamin E juga boleh dijadikan sebagai masker semulajadi

VITAMIN E DAN EKSTRAK BIJI ANGGUR

Dan yang istimewa tentang Vita-E Complex ini ialah ia diperkaya dengan GRAPE SEED EXTRACT yang menambahkan lagi khasiatnya.

Kebaikan kesihatan grape seed extract:


✔Menyingkirkan radikal bebas
✔Mengurangkan radang (inflammatory)
✔Membantu kesihatan otak, kulit dan mata.
✔Membantu pengedaran mikro dan kardiovaskular.
✔Mencegah masalah kelenjar prostat
✔Melambatkan proses penuaan
✔Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit
✔Mencegah kesan negatif yang disebabkan oleh sinar ultraviolet
✔Membantu fungsi sistem saraf otak
✔Meningkatkan daya pertahanan

Vitamin E shaklee
PROMO VITAMIN E OKTOBER 


Your Health & Beauty Consultant: 
Noor Fatihah bt. Salleh
No.Phone: 017-9192298
Instagram: faa_shaklee
 Konsultansi dan Cara Makan akan diberikan pada customer saya :)
*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

Monday, 30 March 2015

Pengalaman Sengugut Bersama Shaklee

Assalamualaikum. 

Sengugut adalah rasa kejang di bahagian bawah perut dan rasa sakit belakang. Ada yang berasa sengugut yang ringan dan tidak teruk tetapi ada yang teruk sehingga tidak boleh nak berjalan.


Tapi Faa ada rahsia tau nak share. Masa sengugut, Faa telan je pil ni dan rasa sakit memang kurang.. dan tak ada rasa lenguh. Bukan pil tahan sakit, tapi Ostematrix. 


Bagaimana Ostematrix membantu masalah sakit sengugut?


Sebelum datang period (haid), bekalan kalsium dalam badan akan berkurang dan menyebabkan rasa kekejangan otot dan juga gangguan PMS dan emosi. Kekurangan magnesium pun menyebabkan sengugut. Jadi apabila makan supplemen kalsium iaitu OsteMatrix, ia membantu mengantikan kekurangan kalsium dan magnesium dalam badan.



kalsium shaklee


Selain OsteMatrix, Faa juga amalkan Vita-Lea formula Zat Besi, kerana Faa mempunyai sejarah Anemia yang Hb naik turun. Jadi, Faa memang makan Vita-Lea ni lah untuk maintain Hb. Semasa datang haid, darah banyak keluar jadi kita perlu makan lebih makanan yang tinggi zat besi untuk ganti balik darah yang hilang tu.

Kerana vitalea ni dah lengkap dengan Zat Besi (18mg sehari), jadi Faa tak adalah pucat sangat. sebab dah ganti dengan zat besi dalam vitalea ni. 


Kalau berminat nak mencuba atasi sengugut dengan OsteMatrix, boleh hubungi Faa seperti dibawah:

Your Health & Beauty Consultant: 
 Noor Fatihah bt. Salleh 
No.Phone: 017-9192298
Facebook: Nutrisi Hatiku 
Instagram: nutrisihatiku 

Konsultansi dan Cara Makan akan diberikan pada customer saya :) 

*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

p/s:
Lama Faa menyepi dari blogging ni. Masalah kesihatan, masalah hati dan macam-macam lagi lah. Terima kasih buat mereka yang sentiasa ada disisi Faa disaat jatuh dan terima kasih kepada dia yang menjatuhkan Faa, sebab dia... Faa dapat semangat baru dan mulakan hidup baru.

Sunday, 22 February 2015

Supplemen Asas Ketika Hamil

Semasa awal kehamilan, Faa amat cadangkan ibu mengandung mengambil set hamil shaklee tetapi ada juga ibu-ibu yang mempunyai bajet yang kurang. Jadi, faa cadangkan ambil set Asas hamil sebagai supplemen semasa hamil.

Kenapa Faa pilih Vita-Lea dan juga Ostematrix?


Vita-Lea 
heart emoticon supplemen multivitamin dan mineral yang lengkap untuk ibu mengandung. dengan formula zat besi untuk elakkan terjadi anemia semasa hamil
heart emoticon mengandungi vitamin-vitamin B yang diperlukan oleh badan untuk menjalankan fungsi saraf, metabolisme dan juga folic acid (untuk elakkan bayi cacat)


Ostematrix
heart emoticon Memberi sumber kalsium pada ibu mengandung. 
heart emoticon mengelakkan sembelit semasa hamil
heart emoticon memberi kelegaan lenguh-lenguh dan sakit pinggang.

Faa
0179192298


hamil shaklee



Your Health & Beauty Consultant:
Noor Fatihah bt. Salleh
No.Phone: 017-9192298
Facebook: Nutrisi Hatiku
Instagram: faa_shaklee

Konsultansi dan Cara Makan akan diberikan pada customer saya :)

*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

Thursday, 19 February 2015

VitaLea untuk kanak-kanak

Vita-Lea ada dua sekarang. Satu untuk dewasa dan satu lagi untuk kanak-kanak. Apa yang bagus nya tentang Vita-Lea ni adalah, ia multivitamin dan multimineral yang lengkap untuk dewasa dan kanak-kanak. Hari ni, Faa nak kongsikan manfaat dan fungsi vitalea untuk kanak-kanak.


manfaat dan fungsi vitalea untuk kanak-kanak.

Vitalea untuk kanak-kanak ni ada 18 Vitamin dan Mineral yang penting untuk pertumbuhan dan perkembangan anak-anak kita.

Ianya diperbuat daripada BAHAN SEMULAJADI saja. Contohnya, ia menggunakan PEMANIS SEMULAJADI iaitu XYLITOL. Jadi tidak merosakkan gigi anak-anak anda.

Rasanya pula? Semestinya PERISA SEMULAJADI ANGGUR. Antara fungsi vitamin yang ada dalam Vitalea adalah seperti berikut:

Vitamin A - untuk baiki tisu dan tulang, juga menyihatkan mata dan kulit

Vitamin C - buat otot, kulit, tisu penyambung sihat dan kuat

Vitamin D - kuatkan tulang dan gigi, bantu menyerap kalcium dengan baik

Niacin - anak bertenaga

Vitamin B 6 - anak jadi pintar dan berkebolehan berfikir dengan baik

Vitamin E - elak sel dan tisu badan dari rosak, sihatkan sel darah merah

Biotin - suburkan rambut dan kuku, rambut anak banyak dan cantik, kuku pun kuat

Folate - galakkan pertumbuhan sel yang sihat

Zinc - tingkatkan sistem imuniti, anak tak mudah kena sakit, kalau sakit pun lekas baik

Iron - membina otot yang sihat, kalau kurang mungkin membantutkan proses 'baligh' anak

Vitamin B12 - untuk sistem saraf yang sihat

Riboflavin - baik untuk penglihatan yang baik

Kalsium - membina tulang yang kuat

Thiamin B1 - anak bertenaga dan tak mudah letih

Iodin - otak cergas, kurang iodin menyebabkan IQ anak rendah

Pantontenic Acid B5 - hasilkan sel darah merah yang baik

Magnesium - diperlukan oleh hampir semua sel dalam badan, jika anak ada tanda ADHD atau autism
kemungkinan besar anak kekurangan magnesium


vitalea kanak-kanak



Bulan Februari ni, Shaklee ada promosi pembelian Vitalea untuk anak-anak dengan harga Promosi.
Beli 3 Percuma 1...


 Baca: Susu Kocak Untuk Kanak-kanak berperisa French Vanila




Your Health & Beauty Consultant: 

Noor Fatihah bt. Salleh 
No.Phone: 017-9192298 
Facebook: Nutrisi Hatiku 
Instagram: nutrisihatiku 

Konsultansi dan Cara Makan akan diberikan pada customer saya :)

*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

Tuesday, 17 February 2015

Vitamin Untuk Rambut

Rambut adalah mahkota bagi setiap wanita mahupun ada juga lelaki yang jaga penampilan rambut. Kadang-kadang rambut kita kekurangan nutrisi dan boleh menyebabkan rambut gugur, rambut bercabang dan kering atau berminyak.


Adakah anda tahu Vitamin B-Complex membantu pertumbuhan dan melebatkan rambut?



Vitamin B Kompleks:

B kompleks bantu rambut sihat



  • Vitamin B2 (Riboflavin) – vitamin ini memainkan peranan penting untuk metabolisme lemak, karbohidrat dan protein. Kekurangan riboflavin boleh menyebab rambut cepat luruh. 

  • Vitamin B5 (Pantothenate) – Vitamin ini selalu nya kita nampak dalam produk seperti shampoo. Kekurangan vitamin ini boleh menyebabkan rambut gugur dan kulit kepala gatal dan pedih. 

  • Vitamin B6 – Vitamin ini tidak mempunyai kaitan dengan pertumbuhan rambut, namun ia penting untuk mengekalkan kesihatan kulit dan kulit kepala. Kalau kulit kepala sihat, tentulah rambut sihat juga.

  • Vitamin B7 (Biotin) – Biotin adalah vitamin untuk kesihatan rambut dan kuku. Ia membantu mengeluarkan asid lemak dan merangsang pertumbuhan sel. Kekurangan biotin meyebabkan rambut gugur, dan rambut bercabang.

 Sumber




Your Health & Beauty Consultant: Noor Fatihah bt. Salleh
No.Phone: 017-9192298
Facebook: Nutrisi Hatiku
Instagram: nutrisihatiku

 Konsultansi dan Cara Makan akan diberikan pada customer saya :)

 *Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

nRelate Posts and Homepage