Sunday, 9 November 2014

CARATOMAX PUNCA MATA SEGAR WAKTU MALAM

Siapa kat sini tak boleh memandu pada waktu malam? Rasa macam silau-silau.. mari Faa nak share satu produk yang membantu kesihatan mata iaitu Caratomax.
Caratomax mengandungi 6 jenis karotena yang diekstrak dari rangkaian sayuran & buahan yang kaya dengan anti-oksida seperti rumpai laut, tomato, biji anggur, brokoli, marigold, epal, kentang, minyak sawit dan banyak lagi.


Ahli nutrisi mencadangkan pengambilan 5-9 hidangan sayuran dan buahan untuk mengekalkan kandungan beta karotena dalam darah bagi memelihara kesihatan penglihatan dan kulit.


Manfaat Utama Caratomax:

  • Lebih selamat daripada vitamin A - pengambilan vitamin A secara berlebihan mampu menyebabkan toksik dalam badan. Tetapi karotena adalah selamat kerana ia akan ditukar kepada vitamin A apabila hanya diperlukan.

  • Mempertingkatkan penglihatan - menghasilkan ungu visual yang membolehkan kita melihat dalam gelap (memandu waktu malam). Selain itu, ia membaiki masalah rabun, mata penat, eyebag, glaucoma dan katarak.

  • Meredakan penyakit kulit- pengambilan caratomax mampu melegakan masalah kulit seperti psoriasis, kulit kering, jerawat dan akne.

  • Melindungi Epithelial- memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus, paru-paru, bronkus, pundi kencing dan merawat ulser pada usus.

  • Mengukuhkan sistem imun, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan kanser.

  • Menghalang infeksi - merangsang enzim membunuh kuman, selsema dn flu


Mengapa Caratomax istimewa?

Ia mengandungi fitokimia semulajadi yang penting untuk mata, kulit dan membran mukosa

★ Alpha Carotene - untuk penglihatan malam, mata sihat, kulit dan membran mukosa


★ Beta Carotene - Membaiki kulit dan penyembuhan luka, sistem imun.

★ Lycopene - bersifat antioksida dan menghalang penuaan organ, untuk serviks yang sihat, kurangkan penyakit kelenjar prostat.

★ Astaxanthin - pigmen dalam alga & fitoplankton memberikan watna pink ikan salmon. tapi shaklee menggunakan mikroalga laut, sumber yang poten dan tulen. melindungi kerosakkan oksidasi kolestrol LDL

★ Lutein - menyekat katarak, AMD (age related macular disease) & glaukoma

★ Zeaxanthin - Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya. Mengurangkan risiko kanser payudara, ovari, endometrial dan serviks.


Cara Buat Anak Berselera Makan

Jika nak cuba caratomax ni, boleh hubungi Faa 017-9192298 atau klik buy now Your Health & Beauty Consultant:
Noor Fatihah bt. Salleh
No.Phone: 017-9192298
Facebook: Nutrisi Hatiku
Instagram: nutrisihatiku

Konsultansi dan Cara Makan akan diberikan pada customer saya :)

*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

nRelate Posts and Homepage