Monday, 17 November 2014

Ada apa dengan Cinta 2014?

Dah tengok filem pendek Ada apa dengan Cinta 2014?

Ia adalah sambungan apabila Rangga berjanji dengan Cinta akan kembali selepas satu purnama. Tetapi Rangga tak balik-balik sampai 12 tahun. Lama tu..

Agak menarik sambungan kisah cinta ini yang ditaja oleh aplikasi LINE. Dua-dua sudah ada kerjaya dan masing-masing masih single. Cinta di Jakarta dan Rangga kerja di New York.






Masih ingat puisi Rangga untuk Cinta sebelum Rangga pergi ke New York?

Ada Apa Dengan Cinta?

perempuan datang atas nama cinta
bunda pergi karna cinta
digenangi air racun jingga adalah wajahmu
seperti bulan lelap tidur di hatimu
yang berdinding kelam dan kedinginan

ada apa dengannya
meninggalkan hati untuk dicaci
lalu sekali ini aku melihat karya surga
dari mata seorang hawa

ada apa dengan cinta
tapi aku pasti akan kembali
dalam satu purnama
untuk mempertanyakan kembali cintanya.
bukan untuknya, bukan untuk siapa
tapi untukku
karena aku ingin kamu,itu saja.


By : RANGGA

Dulu, masa sekolah. Siapa tak tengok Ada Apa dengan Cinta ni.. macam tak happening la. Budak-budak sangatkan..

Sebenarnya sambungan cerita tu, nak katakan... sekarang ni nak bercinta guna LINE pun boleh je. Zaman dah moden. Dulu, nak telefon mak, beratur dengan duit syiling kat public phone. Sekarang pakai LINE saje.


Jaga kesihatan wajah dengan Set Kulit 



Your Health & Beauty Consultant:
Noor Fatihah bt. Salleh
No.Phone: 017-9192298
Facebook: Nutrisi Hatiku
Instagram: nutrisihatiku

Konsultansi dan Cara Makan akan diberikan pada customer saya :)

 *Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

nRelate Posts and Homepage