Friday, 25 April 2014

Kebaikan Makan NutriFeron

Dah 2 minggu selsema, lepas tu deman dan lepas tu selsema balik dan sekarang Batuk! Banyak kerja research tak siap. Nasib la SV memahami bagi buat kerja kat rumah dan nanti bagi tahu progress. Tapi kat rumah pun, masih seksa nak buat kerja. Dengan mata yang panas dan bersin, lepas tu batuk kering sampai tak tido malam.

Kemudian, tergerak di hati untuk order NutriFeron. Order hari Isnin, hari Rabu sampai. Semalam Khamis baru makan, sebab Rabu tu masih lagi makan ubat klinik, so tak nak la campur. Now rasa sedap sikit tapi belum baik sepenuhnya sebab at least ambil masa kan suplement ni nak berkesan. 



Apa Kebaikan NutriFeron? 


Nutriferon merupakan rumusan berpaten yang istimewa yang membantu meningkatkan tahap keimunan badan tanpa penggunaan antibiotik sintetik yang boleh menyebabkan kesan sampingan pada manusia. Jadi, nutriferon amat sesuai untuk semua peringkat usia. 

Antara kebaikan Nutriferon adalah:-

1. Kukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari
Kajian menunjukkan interferon mampu meransang dan mempertingkatkan keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh untuk membunuh T-cells, B-cells & Makrofag
Jadi dapat membantu:-
a. Bantu sesiapa yang hadapi masalah tahap keimunan sering berkurang.
b. Sesuai untuk yang kerap selsema, kerap demam dan kerap jatuh sakit
melebihi seminggu
c. Ibu menyusu yang mana anaknya masih kerap demam atau demam berpanjangan

2. Bantu lawan kanser dan tumor otak
Polisakariada yang terdapat dalam interferon semulajadi meransang dan mengaktifkan
immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser.

3. Bantu kurangkan ketidakselesaan sewaktu kemoterapi
Polisakarida juga membantu mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi
dijalankan.

4. Melindungi dari Influenza, SelesemaMembantu seimbangkan respon alergi terhadap persekitaran dan pencemaran udara,
berkesan melindungi virus mikrob seperti selesema, alergi dan inflamasi dan influenza

Jadi nutriferon sangat bagus untuk:-
a. Bagus untuk immune booster pada keadaan ketika cuaca
tidak menentu, jerebu dll b. Sangat sesuai untuk orang yang kerap dikelilingi orang ramai
@ melancong, berada di luar negara dll


5. Meringankan stress dan KelesuanRumusan nutriferon dapat ringankan rasa tidak sihat yang disebabkan oleh keresahan,
stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk

6. Melambatkan penuaan
Formula unik nutriferon semulajadi yang pertama di dunia sebenarnya dapat meransang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman dan menjadikan sel-sel kulit lebih sihat dan muda

7. Mengurangkan infeksi dan sakit kronik pesakit-pesakit hepatitis B & CKeberkesanan kebaiakn nutriferon shakleedalam memerangi dan mengurangkan infeksi juga meminimumkan ketidakselesaan akibat penyakit hepatitis B & C ini seperti kembung perut, rasa mual, muntah dll

8. Membantu kesihatan wanita menopous menjadi lebih baikGejala-gejala seperti hipertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran darah dalam tubuh dan masalah-masalah lain berkaitan menopous dapat diatasi dengan pengambilan nutriferon.

9. Mengurangkan simptom-simptom ketika pra-haid dan sewaktu haid 
Mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin seperti kekejangan otot, sakit belakang, sakit payudara, jerawat, kegelisahan, insomnia dan perubahan emosi yang tidak terjangka.

------------------------------NUTRISIHATIKU------------------------------------------------------

Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi saya (whatsapp/sms/email):

Shaklee Independent Distributor | Noor Fatihah bt. Salleh 
No.Hp: 011-3120 9418 
e-mail : thahsalleh@gmail.com 

 *Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

x

nRelate Posts and Homepage