Monday, 24 March 2014

ESP Shaklee baiki hormon?

KENAPA ESP NI BEST SANGAT!

PROTEIN ADALAH MAKANAN TERPENTING UNTUK TUBUH MANUSIA. 

Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel. Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti membina sel-sel baru, menggantikan tisu-tisu badan yang lama/tua dengan tisu-tisu yang baru, menggantikan tisu-tisu yang rosak/cedera dengan tisu-tisu yang baru.

Kenapa ESP best??
Ia merupakan sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian. Berasakan tumbuh- tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol dan TERBUKTI SECARA KLINIKAL!!

Dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yg aktif, di samping membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim dan hormon yang sempurna. ESP juga membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah. Kandungan lemak dlm ESP sangat minum iaitu (1gm) dan tanpa laktosa di mana kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah. Dan plg penting tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet, mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga.

Kelebihan ESP dalam menjadikan kulit muka cantik, halus, gebu dan berseri, membantu hilangkan parut jerawat di muka, memberi tenaga berpanjangan, menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih, menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur, cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan. ESP juga menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.


Pengalaman saya guna ESP...

1. Saya ada masalah hormon yang tak seimbang. So period memang tak teratur. Selepas 3 bulan tak period, saya pergi jumpa Dr, takot ada sakit lain. Dr bgthu, saya hormon tak stabil dan berlebihan berat badan. lepas tu saya cari kat google, supplement yang boleh stabilkan hormon,,,, so jumpa ngn ESP. yayy... lepas seminggu consume. Period datang... 

pernah cuba stop minum dan ambik produk lain. tapi period tak datang dua bulan. so try minum ESP balik, seminggu lepas tu period datang. So heppi... lepas ni kena setia ngn ESP.... 

2. Tumit kaki pecah dah ansur pulih. Malu kat orang dah kawin dan ada anak. Tumit cantik... tapi saya, belum kahwin, tumit dah pecah.... lepas ambik ESP, alhamdulillah... tumit ansur pulih :) 

3. Berat turun. okay, yang ni... saya mix ESP dengan cinch shaklee. Sebab nak turunkan sampai 50 kg je.



UNTUK ORDER... 

SMS | WhatsApp: 011-3120 9418 

http://nutrisihatiku.blogspot.com/

cara makan dan konsultansi percuma akan diberi :) 

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. ---

nRelate Posts and Homepage