Monday, 30 March 2015

Pengalaman Sengugut Bersama Shaklee

Assalamualaikum. 

Sengugut adalah rasa kejang di bahagian bawah perut dan rasa sakit belakang. Ada yang berasa sengugut yang ringan dan tidak teruk tetapi ada yang teruk sehingga tidak boleh nak berjalan.


Tapi Faa ada rahsia tau nak share. Masa sengugut, Faa telan je pil ni dan rasa sakit memang kurang.. dan tak ada rasa lenguh. Bukan pil tahan sakit, tapi Ostematrix. 


Bagaimana Ostematrix membantu masalah sakit sengugut?


Sebelum datang period (haid), bekalan kalsium dalam badan akan berkurang dan menyebabkan rasa kekejangan otot dan juga gangguan PMS dan emosi. Kekurangan magnesium pun menyebabkan sengugut. Jadi apabila makan supplemen kalsium iaitu OsteMatrix, ia membantu mengantikan kekurangan kalsium dan magnesium dalam badan.



kalsium shaklee


Selain OsteMatrix, Faa juga amalkan Vita-Lea formula Zat Besi, kerana Faa mempunyai sejarah Anemia yang Hb naik turun. Jadi, Faa memang makan Vita-Lea ni lah untuk maintain Hb. Semasa datang haid, darah banyak keluar jadi kita perlu makan lebih makanan yang tinggi zat besi untuk ganti balik darah yang hilang tu.

Kerana vitalea ni dah lengkap dengan Zat Besi (18mg sehari), jadi Faa tak adalah pucat sangat. sebab dah ganti dengan zat besi dalam vitalea ni. 


Kalau berminat nak mencuba atasi sengugut dengan OsteMatrix, boleh hubungi Faa seperti dibawah:

Your Health & Beauty Consultant: 
 Noor Fatihah bt. Salleh 
No.Phone: 017-9192298
Facebook: Nutrisi Hatiku 
Instagram: nutrisihatiku 

Konsultansi dan Cara Makan akan diberikan pada customer saya :) 

*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

p/s:
Lama Faa menyepi dari blogging ni. Masalah kesihatan, masalah hati dan macam-macam lagi lah. Terima kasih buat mereka yang sentiasa ada disisi Faa disaat jatuh dan terima kasih kepada dia yang menjatuhkan Faa, sebab dia... Faa dapat semangat baru dan mulakan hidup baru.

nRelate Posts and Homepage